Happy Wheel

Happy Wheel

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Gluteeniton herkkupihvi, joka pysyy koossa!

Heipparallaa. Gluteenittomassa ruokavaliossa riittää aina uutta opittavaa. Esimerkiksi jauhelihapihvin valmistus on osoittautunut haasteelliseksi: miten sen saa pysymään kasassa vielä käännettäessäkin? Tässäpä riemullinen oivallus tältä päivältä. Pihvi onnistui yli odotusten. Kasassakin se pysyi. Harmi, että en hoksannut ottaa siitä kuvaa. Se tuli mieleeni vasta, kun olin jo syönyt siitä osan. En sitten viitsinyt kuvata puoliksi syötyä pihviä.

Kirjoitanpa ohjeen kuitenkin tänne ylös, että tätä voi tehde toistekin.

Tee tehosekoittimella tai sauvasekoittimella pohjaseos seuraavista:


  • 2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 luomukananmuna
  • pieni pala luomufetaa
  • merisuolaa
  • luomuvalkosipulijauhetta (Punnitse & Säästä -kaupasta)
  • luomutimjamia (Punnitse & Säästä -kaupasta)
Yhdistä pohjaseos luomujauhelihaan. Itselläni oli Reinin lihan tiivistä luomulihaa noin 125 g. 

Paista keskimiedolla lämmöllä valurautapannulla gheessä 5 + 3 min. 

Tarjoile salaatin kanssa. 

Omaan salaattini tuli rucolaa, versoja, erilaisia ituja, hieman luomuvuohenjuustoa, 2 rkl auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaatteja, vadelmaviinietikkaa sekä avokadoöljyä. Nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D