Happy Wheel

Happy Wheel

tiistai 21. joulukuuta 2010

Puhdistus eli puhtaalla keholla uuteen vuoteen

Tämä juttu on etenevä ja jatkuva tarina matojen häädöstä ja voinnin paranemisesta. Yleisesti ottaen aikuisilla ihmisillä ei uskota olevan matoja tai muitakaan loisia. Kuitenkin käydessäni syksyllä elävän veren kuvassa järkytyin sydänjuuriani myöten, kun sain tarkastella itse mikroskoopilla vertani. Jumankauta, joitakin pikkunilviäisiä uiskenteli tyytyväisinä veressäni! Jos kerran veressäni on loisia, miksei sitten voisi olla suolistossa matoja. Olen ollut melko alkeellisissa olosuhteissa niin Intiassa kuin Nepalissakin (jossa melkein kuolin vakavaan ruokamyrkytykseen). Ja toki matoja on tarjolla ihan koto-Suomessakin. Joka tapauksessa väsymys, hiusten lähtö, haluttomuus, tympääntyminen, vatsan kupliminen ja pieni kipuilu voivat hyvinkin olla merkkejä matotartunnasta. En siis koe voivani menettää mitään, joten matokuurille mennään. Mulle sekä kissoille Axiluria suolinkaisiin, lisäksi mulle ihmisten lapamatolääkettä Kontalia.

Googlettamalla löysin mielenkiintoisen listan matotartunnan aiheuttamista oireista:
1. Ihottumaa, johon liittyy rakkuloita
2. Ruoka-allergioita ja yliherkkyyksiä
3. Verenvuodon aikaansaama anemia
4. Raudanpuutos
5. Ummetus
6. Suolistokaasu ja vatsan turvotus
7. Energian puute, väsymys, masennus, keskittymiskyvyn puute
8. Hermostuneisuus, ahdistuneisuus ja levottomuus

Lähtötilanne: väsyttää jatkuvasti, nukun huonosti, mikään ei oikein kiinnosta, koko ajan jano, ruoka ei tunnu vievän nälkää, iho on kuivaa korppua kuin norsulla sinnikkästä rasvaamisesta huolimatta, närästää usein, maha "käy" ja kuplii, anemia, silmät sumenevat välillä, kurkku käheä, palan tunne kurkussa, kasvoissa ja selässä on finnejä, omituinen yskä ei tunnu loppuvan millään...



Päivä 0, 21.12., Täysikuu:
Varsinainen matojen häätö kannattaa suorittaa laskevan kuun aikana, joten aloitan sen huomenna. Tänään tein alkupuhdistuksen eli suolavesihuuhtelun (salt water flush). Keitin suolaveden jo illalla valmiiksi ja jätin sen jäähtymään nokalliseen kannuun aamua varten. Suolavesihuuhtelun valmistus on siis helppoa:

  • 1 litra keitettyä vettä
  • 1 rkl merisuolaa (itse käytin Celtic Sea Saltia)

Heräsin aamulla noin 5.40 nukuttuani vain viitisen tuntia, mutta kipaisin keittiöön juomaan suolaveden. Se sujui yllättävän kivuttomasti nokallisesta kannusta: kaadoin nokasta isoja annoksia kerrallaan suoraan kurkkuun. Luultavasti jouduin ottamaan vain neljä tai viisi jättihörppyä. Luksusta! Kun joogaopettajakoulutuksessa tehtiin vatsanpuhdistus ja hörpittiin suolavettä lasista, se oli niin tuskaa ja kuvottavaa, että itkin ja join. Siis ihan kirjaimellisesti mua kuvotti silloin niin paljon, että silmistä valui kyyneleet ja yökkäilin. Se oli karmeeta touhua, mutta tämä kannumeininki oli no big deal. =) Viisas keinot keksii!

Tyhjennettyäni suolavesikannun menin takaisin lepäilemään, kirjoittelemaan aamusivuja (tänään ehdin kirjoittaa vain yhden sivun) ja odottelemaan vaikutuksia. Lepäilin vajaan tunnin ja aloin sitten tehdä Eevin mulle laatimaa Core + venytys -ohjelmaa, jossa keskivartaloa rullataan ja myllätään. Ajattelin sen tehostavan puhdistautumista ja saavan suolaveden liikkeelle. Ja a vot, niin kävi. Ensimmäisen sarjan jälkeen tuli äkkilähtö veskiin, ja siellä sainkin viettää suurimman osan aamustani. Kuten Beavis ja Butthead sanoisivat: "Diarrhea cha cha chaa!" Mäkin nautin ja iloitsin vatsan ja suoliston puhdistumisesta. Jee! Tervemenoa myrkyt ja kuonat, saatte mennä. En kaipaa teitä enää kehoani ja mieltäni tukkimaan. En kanna enää turhaa mukanani!

Huomasin jo aamulla mielenkiintoisia asioita. Vaikka pakuri-kardemummaespresso on yleensä kiinteä osa mun jokaista aamua ja perusedellytys sille, että pääsen liikkeelle, tänä aamuna ei TODELLAKAAN tehnyt mieli kahvia. Eikä leipää. Hyi olkoon! Sen sijaan join mukitolkulla suodatettua vettä. Suolavedestä tuli aivan armoton jano. Lisäksi keitin kupillisen vihreää teetä ja nautin purkillisen Yosa-kaurajurguttia saksanpähkinöiden ja goji-marjojen kera. Ja olo oli virkeä, vaikka olin tosiaan nukkunut vain 5 tuntia. Täydellinen ajoituskin oli, sillä viimeinen veskikäynti oli 10 min ennen bussille lähtöä.... Hiukkasen meni tiukoille, mutta hyvin ehti. =) Vesikannun tyhjentämisen jälkeen aikaa kului siis aika tarkalleen 2 tuntia.

Ja sitten ei muuta kuin menoks sanoi Annie Lennox eli töihin. Vähän myöhästyin, kun bussista oli ovi rikki (?!) ja se oli myöhässä noin 15 min. Mutta eipä ole niin nöpönuukaa, tänään on viimeinen varsinainen työpäivä ennen huomisen joulukonserttia, joten so not.

Kaiken kaikkiaan suolavesihuuhtelu sujui huomattavasti helpommin kuin olin odottanut, ja olo on hyvä ja virkeä. Ei niin täydellisen kevyt ja autuaallinen kuin Thaimaassa, mutta olosuhteetkin ovat nyt erit. Ehkä toistan käsittelyn vielä huomenna.   

Huomasin, että päivän aikana mulla oli tavanomaista pienempi ruokahalu, mutta jano sen sijaan oli kova.


Päivä 1, 22.12.2010, talvipäivänseisaus
Tänään se sitten alkoi, Suuri Matokuuri. Murskasin aamulla huhmareessa 3 kpl Axiluria ja kumosin jauheen veden kera tyhjään vatsaan. Muuta aamupalaa en syönytkään, sillä ei ollut nälkä mutta sitäkin kovempi kiire nukuttuani pommiin. Töissä oli joulupuuroa n. klo 11.30. Edelleenkään ei ollut kummoinen nälkä. Vaikka riisipuuro on yleensä mun suosikki, nyt se ei juurikaan maistunut. Riisiä ja maitoa samassa paketissa, kanelin seuraksi valkoista sokeria... Ei kiitos. Söin jonkin verran, mutta näin olen ilmeisesti vieroittunut riisipuurosta. Ja joka tapauksessa kun itse pidän löysästä lähes vellimäisestä puurosta. Pullaakin oli tarjolla, mutta en tarvinnut edes itsekuria jättääkseni sen väliin. Ei vain tehnyt mieli.

Jouluaaton vietto voi olla haaste. Matokuurin aikana ei saisi käyttää lainkaan alkoholia tai nauttia suklaata, sillä sekä alkoholi että suklaa ovat sukkulamatojen suurta herkkua. No, en yleensäkään juo suuria määriä, muutaman lasin kuohuviiniä. Ja kun nyt en syö edes graavilohta, en tarvitse ateriallakaan viiniä. Mutta ihan absoluuttina en aio olla. Suklaakin kuuluu jouluun. Joka päivä sitä ei tarvitse kiskoa, ja onpahan nyt hyvä syy olla napsimatta sitä. Mutta jouluaatoksi olen luvannut tuoda mukanani luomusuklaakakun, kun menen siskolle joulunviettoon. Suklaastakaan en siis aio tyystin luopua. Pitää vaan päättää, että yksi päivä ei haittaa ja vaikka meditoida matojen poistuvan ja kehoni puhdistuvan. Ja niin, voin tehdä lisäksi suolihuuhteluita. Yhden päivän kohtuullinen nautiskelu sallittakoon jopa matokuurilla! =)

Ruohonjuuresta matkaan tarttui ZenGrow-vesiviljelylaite. Tästä eteenpäin kasvatan salaatit ja yrtit itse siemenestä lähtien. Eipähän tartte enää miettiä, mitä niiden kasvattamisessa on käytetty, kemiallisia myrkkyjä vai sukkulamadon munia. Samalla kotiin tulee vihreyttä ja happea. Sitä paitsi kasvien kasvattaminen on hauskaa! Pitäisiköhän mun alkaa soittaa niille Mozartia niin kuin Wolfe, heh? No, itse pidän Sibeliuksesta. Kun soittelen kasveille Finlandiaa, niin saattavat kasvaa supervahvoiksi, oikein suomalaisiksi sisseiksi. Ja saavathan ne nauttia mun aamuisista mantroista. Nytpä on hyvä syy ottaa taas mantratkin säännölliseksi osaksi päivää. Rakastan niitä itse, mutta jotenkin niiden chanttaaminen on vaan jäänyt. Vaan eipä jää enää, sillä nyt voin chantata siemenille! Every chant counts! =) Ai niin, lisäksi voin kylväessäni lauleskella Tears for Fearsin Sowing the Seeds of Love. <3 Kyllä sit on siemenillä ja kylvöksillä hyvät oltavat - ja mulla puhdasta ja rakkaudella kasvatettua tuoretta ruokaa!



Päivä 2, 23.12.2010
Tajusin ottaneeni eilen liian pienen annoksen Axiluria. Määrä ei siis ole 3 vaan 30 kapselia.  Huh huh. Tänään otin sit vahingon takaisin ja oikean annostuksen 30 x Axilur 500mg. Itse asiassa ihan hyvä näin, sillä hetkellisesti tuli vähän huono olo ja väsymys. Jos olisin eilen ottanut oikean annoksen, en olisi ehkä jaksanut seisoa kirkossa koko joulukonserttia. Mutta eipä  mitään. Näillä mennään. Ja onneksi huono olo meni nopeasti ohi. Nyt kaupungille uutta puhelinta hankkimaan (nykyinen ei oikein meinaa pysyä päällä + katkoo puheluita omatoimisesti) sekä siskon joululahjaa ostamaan. Aatu kyl järkyttyy, mut tiedän, että se tekee hyvää. =) Enempää en nyt paljasta, ettei lahjan yllätys mene pilalle.

Yllättävän pirteä ja hyvä olo on ollut koko päivän aamun hetkellisen päänsäryn ja väsymyksen mentyä ohi. Tosiaan ostin uuden ei-3G puhelimen, kun 3G verkko ei tunnu yltävän tänne Vantaan itäperukoille. Tein kaupungilta muitakin löytöjä. Keskustan Tiimari osoittautui askartelijan ja joulutontun paratiisiksi. Ostin siskolle ja hänen poikaystävälleen raakasuklaita varten lastusta tehdyt sydämenmalliset rasiat ja lisäksi askartelumaalia, pensseleitä ja sabluunoita. Tämä joulutonttu tekee siis itse sekä lahjan että paketin. Ja kun on näin pakkanen, suklaat jäähtyivät äkkiä pihalla. On kivaa olla tonttu! Ja on kivaa, kun on toimiva puhelin, jolla voin soittaa ja puhua pelkkien tekstareiden lisäksi. Jee! Uusia tuulia! Nyt voin toisaan sanoa Nokia connecting people! =)

Ihanaa ja rauhallista joulua rakkaitten kanssa, hauskoja ja lämpimiä hetkiä sekä hyvää ruokaa sopivassa määrin kaikille lukijoilleni ja vierailijoille! <3 Palaan jatkokertomukseeni joulupäivän iltana tai tapaninpäivänä. Nyt lähden  joulunviettoon! =)


Päivät 3-5, 24.-26.12.2010
En kantanut matokuurista suurta huolta jouluna. Jouluaattona otin heti herättyäni Axilurit (tällä kerralla 10 x 500 mg). Ennen lähtöä joulunviettoon siskolle söin vatsan täydeltä ananasta  (hyvä tuki matokuurille) sekä join pakuriteetä. Muuten otin jouluna rennosti. Söin jopa muutaman itse tekemäni raakasuklaakonvehdin ja nautin muutaman lasin viiniä. Mutta kohtuus kaikessa. Nyt ei ollut sellainen olo, että olisi tarvetta noudattaa ohjeita täysin ryppyotsaisesti ja olla absolutisti. Niin, söin myös itse tekemääni mutakakkua eli jauhotonta suklaakakkua. Ja muuten nautin joulunvietosta siskon luona. =)

Joulupäivän aamuna ottamistani Kontaleista (6 x Kontal 500 mg)  eli ihmisten lapamatolääkkeistä tuli hetkeksi huono olo, mutta se meni onneksi ohi. Ja tänään Axilurin (annos 10 x 500 mg) ottamisen jälkeen päätä särki melkoisesti, joten otin sitä lisää. Ohjeiden mukaan nimittäin päänsärky on merkki siitä, että madot eivät ole kuolleet vaan erittävät hermomyrkkyjä. Nice. Ja niin, tänään alkoi sitten kissojenkin matokuuri. Axilurit menivät harvinaisen helposti alas, kun kierittelin ne ensin voissa ja nakkasin vauhdissa kurkkuun. No big deal! Ollaan pian koko konkkaronkka niin puhtoisia että! =)


Päivät 6 - 7, 27.-28.12.2010
Matokuurin rytmi on seuraava: kaksi päivää Axiluria, 1 päivä Kontalia. Ja tämä sykli toistuu siis neljä kertaa. Axilur, jota pidetään yleensä eläinten lääkkeenä, ei ole aiheuttanut mulle mitään sivuoireita. Sen sijaan Kontal, joka on ihmisten lapamatolääke, on nyt molemmilla kerroilla aiheuttanut jonkin verran päänsärkyä ja heikohkoa oloa. Sellaista, että ei tee mieli lähteä kovin kauaksi kotoa. No, ehkä hyvä niin.

Matokuuria voi muuten tukea ja tehostaa eri ruoka-aineilla. Pakuritee on hyväksi, samoin goji-marjat. Eilen söin iltapalaksi  2 rkl kardemummaa sekoitettuna pieneen määrään viiliä. Huh, oli aika tiukkaa tavaraa! Lisäksi join lasin vettä, johon olin sekoittanut 1 rkl omenaviinietikkaa. Tänään voisin käydä ostamassa kaupasta pari kokonaista ananasta. Näistä lähialueen kaupoista en ole löytänyt tuoretta papaijaa, pitäisi varmaan mennä Kampin K-kauppaan, keskustan Sokokselle tai Stockan herkkuun, jos sellaisen haluaisi löytää. Papaijan siemenet ovat siis myös tehokkaita madonhäätäjiä. Mutta kotimaisillakin tuotteilla pärjää, esim. kanelilla maustettu puolukka käy tarkoitukseen myös hyvin. No, eiköhän tuolta lähikaupasta jotain löydy. Ananasta ja puolukoita nyt ainakin. =)

Ja ai niin. Se jännittävä lahja siskolle oli lahjakortti luomukauneushoitola EkoEgon hunajointiin. Periaatteessa kyseessä on karvojen poisto, mutta se on niin paljon muutakin. Samalla tulee hieronta, lymfanesteet lähtevät liikkeelle (mulla on aina hunajoinnin jälkeen hurja pissahätä, vaikka olisin käynyt veskissä juuri ennen hoitoa) ja samalla iho saa ihan superin hoidon ja tulee silkkisen pehmeäksi. Ajatella, että karvanpoisto voi olla ihanaa ja hellivää! (Ei tosin ensimmäisellä kerralla, sisko rukka.) Pitäisikin muuten varata itselle aika. =)

Päivä 8, 29.12.2010
Päivän annostus oli 5 x 500 mg Axiluria, eli no big deal. Ihmettelen vaan, kun ainakaan vielä ei olossa ole tapahtunut suuria muutoksia. Ehkä se on vasta tulossa.

Tämän päivän suurin  juttu ei liity matokuuriin millään tavalla. Tai ehkä liittyy, ehkä Viiru-ressu värkkäsi itselleen super-Zapperin loisten häätöön. Siltä nimittäin tuli hiekka-astiaan vähän verta, eikä sille ole ruoka tai juoma maistunut. Se on vaan ollut omissa oloissaan tosi vaisuna. Soitin jo eläinlääkärille, joka neuvoi ostamaan kissanmallasta, joka voisi lisätä ulostemassaan pehmeyttä ja  siten helpottaa ulostamista.  Ostin lisäksi pentumaitoa (Viirun herkkua), Shebaa ja seitiä, että eiköhän näillä eväillä pärjätä.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Kotiin palatessani huomasin, että mun uudesta kännykkälaturista oli purtu johto monesta kohtaa poikki. Johto oli siis vielä kääreellä - ja töpseli seinässä, kun kännykkä oli ollut latauksessa. Viiru-ressu oli siis käynyt vähän zapperoimassa itseään ja teloittanut madot superannoksella sähköä. Ainoa vaan, että on sit tainnut itsekin saada melkoisen sähkötällin. Voiko kissa olla oikeasti noin hölmö? Ilmeisesti voi.

Selailin nettiä ja löysin vinkin: johto kannattaa käsitellä Tabascolla pureskeluhalujen ennaltaehkäisemiseksi. No huh huh. Aika rajulta kuulostaa, mutta luulisi toimivan. Eipä sit muuta kuin tämän illan seurailen Viirun vointia ja huomenna suuntaan uuden laturin ja Tabascon ostoon. Oh my. Aina oppii uutta. =)

Päivät 9 - 10, 30.-31.12.2010
Kuten jo aikaisemmin havaitsin, Axilur on no big deal, Kontalista taas tulee ikävä päänsärky ja huono olo. Lisäksi olen kyllästynyt gojimarjoihin. 100 g päivittäinen annos matokuurin tueksi on tosi tuhti. Eilen ei mennyt millään alas, pirtelö piti heittää menemään. Tänään en ehkä edes yritä. Hyi olkoon... No onneksi matokuuri on jo vahvasti voiton puolella. Ensi vuoden puolella enää kaksi Axilur-päivää ja vihoviimeinen Kontal. Yes! =) Nyt vain valmistautumista vuoden vaihtumiseen ja uuden visioimista. Tulkoon tulevasta vuodesta PARAS IKINÄ! =)

Uih, tänään tosiaan on ollut todella kuvottava olo. Kontal tuntuu olevan hurjaa ainetta. En oikein tiennyt, kummasta päästä ruiskahtaa, olo on ollut kuin vatsataudissa hurjilla ilmavaivoilla ryyditettynä. Mutta kun tuska on suurin, on apukin lähellä. Ensin tein suolihuuhtelun. Perään tein Absolute Sanctuaryn Happy Belly - juoman. Siitä tuli niin herkullista, että johan alkoi hymyilyttää. Happy Belly, indeed. Tälläisellä ohjeella herkkupirtelön valmistin:


  • iso pala tuoretta ananasta, olisiko renkaan paksuus ollut noin 6 cm
  • luomuomenamehua
  • pala tuoretta inkivääriä
  • noin kourallinen tuoretta korianteria (madot tapettu liottamalla sitä ensin 15 min etikkavedessä)
  • noin 5 cm pätkä vehnänoraspuntista
Sittenpä ei muuta kuin sur-sur Vitamix-Kris töihin ja nauttimaan. Ja johan olo helpotti! =)

Päivät 11 - 13, 1.-3.1.2010
Matokuuri on viimein ohi! Onneksi, sillä eilen ja toissapäivänä oli tosi huono olo. Eilen en saanut syötyä  juuri mitään, sillä oli niin kuvottava olo, että ajatuskin ruoasta teki pahaa. Vihdoin kymmenen maissa illalla tein pienen salaatin, johon lisäsin niin cayannepippuria, sitruunamehua, valkosipulia, kanelia kuin omenaviinietikkaakin. Hiiteen madot! Ja a vot. tänään on ollut vihdoin hyvä olo. Vähän pelotti, kun oli viimeinen Kontal-päivä, ja aina tähän mennessä Kontalista on tullut tosi huono olo. Vaan eipä tänään! Jee! Ilmeisesti madot ovat nyt taintuneet eivätkä olleet enää erittämässä hermomyrkkyjään. Tästä on hyvä jatkaa.

Huomenna on heti aamupäivällä vuorossa tsekkaus eli bioresonanssiterapeutti tutkii ja varmistaa, että madot ovat tosiaan häippässeet kehostani. Pyysin, että voisimme myös tarkistaa maksani tilan. Hyvähän se on varmistaa, kun on kuitenkin ollut pitkä ja voimakas kuuri. Siispä tarinan loppusanat tulevat huomenna. =)

3.1.2010 Onnellinen päätös matosaagalle
Tänään oli lopputsekkaus Sannan luona. Tsekattiin, ovatko madot taintuneet ja poistuneet. Itse asiassa tiesin asian olevan näin huikeasti kohontuneesta olosta, mutta tänään siis vielä tsekattiin ja varmennettiin asia. Ja niinhän se oli, kone antoi puhtaan tuloksen. Samalla tsekattiin vielä maksan kunto. Halusin varmistaa, ettei kuuri ole aiheuttanut maksalle häiriötä, kun kuitenkin lääkeannokset ovat aika isoja. Mutta eipä ollut sanottavaa eroa edellisen kerran mittauksiin.

Kannattiko kuuri? Kyllä, ehdottomasti. Esimerkiksi kasvojen iho on heleytynyt huomattavasti, eikä se muuallakaan ole enää sellaista korppua kuin ennen. Vaikka pakkaset ovat jatkuneet, enää ei ole tullut niitä inhottavan kipeitä halkeamia ihoon. Jes! Huomaan myös, että nälkä lähtee paljon pienemmillä annoksilla kuin ennen. Tämän päivän vireystila ei ole paras mahdollinen, mutta se johtuu siitä, että nukuin viime yönä vain muutaman tunnin. Kunhan taas pääsen takaisin normaaliin unirytmiin, niin eiköhän olo ole kerrassaan huikea. Nyt kun ravintoaineet ja superitkin pääsevät kunnolla imeytymään kehoon. Tästä on hyvä jatkaa! =)

23 kommenttia:

  1. siis sä otat eläimille tarkoitettuja matolääkkeitä? kääk, mun mutu sanoo, että vaikka noista olis liikkeellä mitä mielipiteitä, niin aikamoisia myrkkyjä ovat (kaukana "luomutabuista")ja toivottavasti et tee niillä itselles hallaa.
    terhi <3

    VastaaPoista
  2. Älä ole Terhi huolissasi. Axilur on hyvinpieniriskinen lääke. Sitä voidaan antaa jopa pennuille ja odottaville sekä imettäville emoille, eikä sille ole voitu määritellä riskirajaa eli LD50-arvoa, koska sellaista ei ole löytynyt vähäisen myrkyllisyyden vuoksi. Tässä sen sijaan lisää tietoa sukkulamadosta:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Suolinkainen

    ja jos videon katsominen ei tee pahaa, niin tässä hyvä video aiheesta:

    http://www.axilur.com/video/Koiran_ja_kissan_sisaloiset.asp

    Tuollaisen naaraan Trapsu kerran oksensi eteisen lattialle. Meinasin pyörtyä kuvotuksesta.

    VastaaPoista
  3. joo, mutta siis eläinpennuille ja eläinemoille. ei tuossa videoklipissä sanottu mitään siitä, että lääke soveltuisi ihmisille.

    toisessa linkissä lueteltiin suolinkaisen aiheuttamiksi oireiksi mm. lievää yskää, päänsärkyä, kuumeilua, maksaläikkiä ja maksakirroosia, pöhötystä, heikotusta ja outoa laihtumista... onko sulla tollasia oireita?

    wikipediassa sanotaan myös, että suolinkainen todetaan yleensä ulostenäytteestä mikroskoopilla. toivottavasti kävit lääkärissä vahvistuttamassa sen resonanssiterapeutin diagnoosin. pahoittelen vastahankaisuuttani, mutta kun nyt näistä kerrot, niin nyt on vaan pakko sanoa mitä mietteitä itselle aiheuttaa.

    sitten vähän positiivista palautetta, blogisi uusi visuaalinen ilme (tausta väri ja kuvio) on hieno =)

    VastaaPoista
  4. Terhi, kiitos palautteesta ja huolenpidosta. <3 En oletakaan, että kaikki olisivat mun kanssa samoilla linjoilla matoasiassa. Noista oireista mulla on kaikki muut paitsi maksaläikät ja -kirroosi sekä laihtuminen. Mutta madot voivat aiheuttaa myös lihomista, koska matotartunnan saanut isäntäeläin voi myös syödä yli tarpeen. Esim. Trapsu ja Viirukaan eivät ole mitenkään laihoja, vaan pikemminkin päinvastoin.

    Wikipedian jutussa sanottiin muuten myös, että suolinkaistartunta on vaikea todeta mikroskoopillakaan, sillä munat ovat niin pieniä - toisin kuin lapamadolla. Ja näin just kävi esim. Örmyllä. Labrakokeissa ei löytynyt munia tai toukkia, mutta kaikki matotartunnan oireet oli tosi selkeinä. Niinpä eläinlääkäri kirjoitti sille moninkertaisen matokuurin - ja oireet katosivat. =)

    Mutta ei tämä matojuttu tosiaan ole kaikkia varten. Ja ihan vapaasti saa pitää mua hörhönä ja itselleni vaarallisena. Mä haluan silti katsoa tämän tien ja nähdä, mitä tapahtuu. Työterveyslääkäriltä kun en ole apua saanut, vaikka olen kertonut näistä oireista, jotka eivät selity kilpirauhasen vajaatoiminnalla. Katotaan sitten, mikä on lopputulos.

    Kiitos positiivisesta palautteesta. Kiva, että uusi visuaalinen ilme miellyttää. Omastakin mielestä lay out on nyt selkeämpi. Ja pohja on suklaanruskea. The Chocolate Girl. =)

    VastaaPoista
  5. Matojen aiheuttamat oireet olivat jo tuolla IIK, MATOJA!!! -jutun kommenteissa, mutta laitan ne nyt vielä uudestaan tähän.


    1. Ihottumaa, johon liittyy rakkuloita
    2. Ruoka-allergioita ja yliherkkyyksiä
    3. Verenvuodon aikaansaama anemia
    4. Raudanpuutos
    5. Ummetus
    6. Suolistokaasu ja vatsan turvotus
    7. Energian puute, väsymys, masennus, keskittymiskyvyn puute
    8. Hermostuneisuus, ahdistuneisuus ja levottomuus

    Näistä siis mulla 6 oiretta 8:sta....

    VastaaPoista
  6. Kuinka paljon sulla meni rahaa noiden otusten poistoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Anonyymi!

      Valitettavasti en enää muista, paljonko rahaa meni. Puhdistuskuurista on jo useampi vuosi aikaa. Kyllähän niitä Axilureja meni sellainen vuori, että aika paljon rahaa meni. Kyllä tuo koko kuuri taisi maksaa yli 100 euroa.

      Poista
  7. Kiitos kun jaoit tuon mato-proggiksesi :). Mie aloitan matokuurini maanantaina, mutta kokeilen hoitaa homman kottiin papayatableteilla, luomukurkumajauheella, homeopaattisella Cinalla sekä fenkoli-minttuteellä. Pelottaa nuo olotilat jo etukäteen ;o. Aikaisempi matokuuri teki kyllä tosi pahoinvoivaksi. Mutta aion kokeilla tuota Siun suolavesikikkaa masun tyhjäämiseksi, kiitos vain vinkistä kovasti :)! Siun sivus ovatkii kovin mielenkiintoiset, onneksi löysin ne :))). Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, Pia! 😄 Matokuuri on tosiaan aika hurja kokemus. Sympatiseeraan kissoja ja ymmärrän, miksi ne eivät ole matolääkkeistä innoissaan. Mutta sanoisin näin, että häätökuuri on olonsa väärti. Se kestää suhteellisen lyhyen ajan, ja sen jälkeen olo on aivan eri! Edut kyllä siis päihittävät haitat. Mutta kannattaa olla itselleen armollinen ja varata kalenterista leppoisaa aikaa. Itse en juurikaan jaksanut harrastaa liikuntaa. Lisäksi Kontal-päivinä oli niin huono olo, että en olisi kyennyt olemaan töissä. Siksi oli hyvä, että puhdistus ajoittui joululomalle. Mutta jee! Iloitsen jo puolestasi siitä hyvästä olosta, mikä sulla on parin viikon jälkeen! 😄👍 Jos jaksat, jaa tänne kokemuksiasi siitä, miten puhdistuskuuri sujui luonnonmukaisilla keinoilla!

      Poista
  8. Tervehdys :) Muistelin tässä joskus lukeneeni blogistasi että olit nähnyt jonkinlaisessa veren mikroskooppinäytteessä veressäsi matoja. Muistanko väärin, vai oliko kyseessä jonkun toisen blogi. Minua kiinnostaisi mikä "testi" oli kyseessä. Epäilen että eräällä perheenjäsenelläni on myös loisongelma. Otusten jäljille on vain vaikeaa päästä.

    Ihailen suuresti energistä elämänasennettasi ja aitoa positiivisuuttasi. Vaikka olet kokenut kovia, se ei ole sinusta murjottajaa tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja palautteesta! 😄 Muistit aivan oikein. Ennen kuin aloin matokuurille, olin käynyt Rauno Moilasen elävän veren kuvauksessa. Siinä pisara verta asetettiin lasille, ja näytettä tutkittiin mikroskoopilla. Veripisara on liian pieni, jotta siinä olisi näkynyt matoja. Mutta joku vinhasti uiskenteleva alkuötökkä kyllä näkyi. Se oli aika puistattavaa. En halunnut edes ajatella, kuinka monta pisaraa verta ja kuinka monta alkueläintä mussa olikaan...

      Poista
    2. Sukkulamatoja ja olen bongannut kuppauksessa. Aika paljon!

      Poista
    3. Hei! Hui kauhistus. No mutta ei siis ole mikään urbaanilegenda tämä sukkulamatojen olemassaolo verenkierrossa...

      Poista
  9. Kiitos että jaoit tämän kokeilun! Muutama kysymys, toivottavasti ehdit vastailla:

    Miksi Axilur annos on niin suuri? Koirillahan se on 500mg 10kg elopainoa kohti, joten eikös se olisi ihmisillä samaa luokkaa? Entä harkitsitko noita rakeita?

    Miksi tyhjensit vatsan suolavedellä?

    Miksi molemmat kuurit samaan aikaan? Eikö olisi ollut hellävaraisempaa keholle hoitaa ensin pois toiset madot ja sitten toiset ja antaa kehon levätä välissä?

    Sulta ei siis testattu ensin että onko matoja, teit kuurin vain varanvuoksi?

    Mun koiralla on ollu matoja. Oon sen verran huolissani tartuntavaarasta, että ajattelin tehdä varanvuoksi itselle tuon Axilur-jutun, mutta ehkä pienemmillä annoksilla. Kiitos siis kokeilun jakamisesta! Netistä luin että axilurin vaikuttava aine on käytössä euroopassa myös ihmisille, toi annoskoko vaan edelleen mietityttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kysymyksistäsi, Anonyymi. :D

      En käynyt lääkärissä, eli lääkäri ei ole matoja diagnosoinut. Mutta Sanna Halttusen Bioresonanssi-laite sellaisia havaitsi.

      En ole kehittänyt ohjeita ja määriä itse, vaan matokuuri on bioresonanssihoitajien kehittämä protokolla. En osaa sanoa, miksi määrät ovat noin suuria. Noudatin vain saamiani ohjeita.

      Jos haluat, tietää tarkemmin noista määristä, kannattaa asiasta varmaan kysyä Sanna Halttuselta tai joltakin muulta bioresonanssihoitajalta.

      Tuo suolavesihuuhtelu taas on joogaperinteessä käytetty keino puhdistaa koko elimistö tehokkaasti. Siitä tulee henkisesti ja fyysisesti puhdas ja uudistunut olo.Halusin ikään kuin nollata tilanteen ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Siksi tein suolavesihuuhtelun. Mitenkään välttämätöntä se ei kuitenkaan kuurin kannalta ole.

      Näiden ohjeiden tarkoituksena ei ole, että kukaan tekee kuurin omin päin. Siksi en ole kuvannut määriä tämän tarkemmin. Jos epäilet, että sulla saattaa olla matoja, suosittelen lämpimästi kääntymään bioresonanssihoitajan puoleen. Tsemppiä karkoitukseen! Herkkua se ei ole, mutta jälkeen päin olo on mahtava.

      Poista
  10. Hei, kiitos vastauksesta!

    Valitettavasti omaan budjettiin ei sovi tuollainen erityisterapia. Oon jotenkin lietsonu itteni hulluuden partaalle kuvittelemalla matoja itelleni (...silmiä kihelmöi.. sen täytyy olla mato!) ja nyt oon miettiny keinoa saada mielenrauha takaisin. Asiaa ei auta se että olen selittämättömällä tavalla voimaton ja väsynyt. Sairastin burn outin vuosia sitten ja edelleen elän kuin hermoheikko vanhus jolla ikää 27-vuotta. Tosin nyt tilanne kääntynyt parempaan päin kilpparilääkkeen myötä :)

    Kai sitä vaan tulee sellaiseksi että haluaa kääntää jokaisen kiven, jotta voimat palautuisivat. Edelleen houkuttelee tuo ajatus vetäistä axilurit naamaan.. No käyn huomenna päivystävällä lääkärille juttelemassa tästä huolesta.

    Valoa ja lämpöä sulle, kaamoksesta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi, tämä kommentti on mennyt multa täysin ohi joulutohinassa. Huomasin sen vasta nyt, eli vastaus tulee usean kuukauden viiveellä. Mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. :)

      Ymmärrän hyvin, että opiskelijan budjettiin ei mahdu kallista matokuuria. En enää muista, paljonko tuohon kului rahaa. Veikkaan, että erityisruokineen noin 200 €. Niin, ja tietysti bioresonanssihoitajan veloitus 2 x 100 €. Yhteishinnaksi tulee helposti 400 €.

      Oma tilanteeni oli se, että voin todella huonosti eikä kilpirauhaslääkityskään auttanut. Minun oli pakko alkaa etsiä ja kokeilla kaikkea mahdollista säilyttääkseni edes jonkinlainen työkyky ja elämän mielekkyys. Olin valmis kokeilemaan erikoiseltakin tuntuvia keinoja. Omalla kohdallani matokuuri helpotti oloa valtavasti ja käynnisti paranemisen. Mutta jos ei ole elänyt eksoottisissa maissa, ei sille varmaan ole erityistä tarvetta.

      Toivottavasti olet jo löytänyt keinoja kohentaa oloasi, matokuurilla tai ilman. Kaikkea hyvää kevääseesi! :D

      Poista
  11. Mistä ihmeestä sait ohjeen ottaa 30kpl 500mg Axiluria? Ohje on 50mg/kg, eli 500mg/10kg, joten itse otin 6kpl näin 60kiloisena tyttelinä kolmena peräkkäisenä päivänä. En usko sinun painavan kuitenkaan 300kg? Fenbendazolea voi toki ottaa liikaa, kokeissa ei ole löytynyt mitään oireita yliannostuksesta, mutta silti tuo on aika paljon...

    Noh, minulla tuo auttoi. Jopa nivelkivut katosivat! Testeissä ei aiemmin löytynyt mitään, mutta punkinpuremia on tullut paljon ja kyseinen aine toimii väitteiden mukaan myös Borreliaan. En kokenut riskiä olevan, ja aionkin ottaa tulevaisuudessakin silloin tällöin kuurin. Monet syövät pientä määrää Fenbendazolea (30-50mg) päivittäin, en kuitenkaan näe siinä mitään järkeä.

    Axilurissa on parabiineja, ja puhdasta tavaraa saa kaloille tarkoitetusta jauheesta, jos haluaa vieläkin puhtaampaa hoitoa. Se kyllä tulee jo oikealla annostuksella todella kalliiksi.

    Kiva oli huomata, että on joku muukin, joka on löytänyt hyötyä loiskuurista :) :)

    Mahtavaa kesää kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentistasi. :) Hyvä, että asia herättää mielenkiintoa ja epäilystäkin. Valitettavasti en enää muista, millaisen ohjeen sain, kun kuurista on yli 5 vuotta aikaa. Ostin lääkkeet kuitenkin aivan ohjeiden mukaisesti. Tosin voi toki olla, että aivotoimintani ei ollut kovinkaan terävää, sillä samaan aikaan kärsin todella pahasta lisämunuaisten uupumuksesta ja aivosumu oli hurja. :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi. En huomannutkaan katsoa, että siellä oli niin paljon aikaisempia päivämääriä, luulin tämän olevan uudempia juttuja. No hienoa, että olet siis matokuurin jälkeen vielä hengissä ;)

      Olisi mielenkiintoista kuulla, että mitä tällä hetkellä ajattelet kyseisestä testauksestasi? Ja olen törmännyt muihinkin, jotka suosittelevat noin hulluilla annostuksissa, enkä vieläkään tiedä, että johtuuko se huonosta matematiikasta vai uskooko joku sen tosiaan vaativan niin korkean annostuksen. Onko sinulla vielä aivosumua? Muuttiko loiskuuri sinua jollain tavalla?

      Kaikkea hyvää sinne :)

      Poista
    3. Juu, hengissä ollaan. :)

      Olen tyytyväinen, että tein puhdistuksen. Oli aika villi kokemus, mutta sen jälkeen olo helpottui huomattavasti. Kärsin tosin aivosumusta vielä vuosia. Mutta se taas johtui siitä, että lisämunuaiseni olivat aivan tiltissä. Minulla oli niin paha lisämunuaisten uupumus, että elimistössäni ei ollut aamulla kortisolia lainkaan! Lääkärikin pyöritteli päätään kortisolin stressitestin tuloksia katsoessaan. Mutta siitäkin selvisin. Pahimmillaan jouduin käyttämään Hydrocortisonia 30 mg/ vrk, mutta toukokuun lopussa tulee täyteen vuosi täysin ilman Hydrocortisonia! Muutos ja eheytyminen on siis mahdollista, vaikka siihen saattaa mennä vuosia.

      Poista
    4. Mukava kuulla :)

      Itsellä oli tuo kuuri myös rankka kokemus. Kuin pahemmanlaatuinen influenssa ilman kuumetta tai varsinaisesti olematta sairas. Täysin uupunut, hajut ja maut alkoivat tuntua aivan eri tavalla. Kolme vrk sitä kesti, ja ero entiseen on kyllä huima.

      Tukena olen käyttänyt jo vuoden jauhemaista vihreästä teestä tehtyä L-theaniinia, josta on myös ollut huima apu, juurikin ajatusten selkeyteen, ja omaan mielikuvaan itsestä :) Muutaman teelusikallisen otan päivittäin.
      Suosittelen lämpimästi testaamaan :)Eihän mikätään taikasanaa ole olemassakaan, millä kaikki korjantuisi saman tien. Mutta kun lääkärit eivät tiedä mitä testata, ja todella alkavat väittää luuloharhaiseksi, pitää olla rohkea ja tutkiskella vaihtoehtojansa :)

      Poista
  12. http://matokuurit.blogspot.com/2016/01/miten-paasta-eroon-lapamadoista.html?m=1

    Tuossa on linkki, josta löytyy annostelut ja myös lista oireista, joita erilaiset madot aiheuttavat.

    Suosittelen lukemaan - jos joku eksyy tänne 7 tai 8 vuotta alkuperäisen kirjoituksen jälkeen.

    Tässä on hyvä huomata, että Kontal 500 mg valmistus on lienee lopetettu? (2018) ja Suomesta ei enää saa reseptivapaasti lapamatolääkettä. Ruotsissa ja muualla Euroopassa myydään kuitenkin Bauerin valmistamaa Yomesan nimistä lääkettä reseptivapaasti, jonka vaikuttava aine on sama kuin Kontalissa ts. NICLOSAMID.

    Voit tilata ko. lääkettä täysin laillisesti verkkomyyntiä harjoittavista apteekeista (Google auttaa). Itse tilasin jostain Belgialaisesta apteekista, jolla oli englanninkieliset sivut - Yomesan tuli 5 päivässä suoraan postilaatikkoon.

    Lääkkeen/Yomasan mukana tuleva annostelu ei ollut kuitenkaan 6 tablettia kerralla vaan 4 tablettia aikuisille ja 7 päivän ajan 2 kerralla. Itse otin alkuperäisen ohjeen mukaan 6 tablettia kerralla (alussa).

    Mitä tulee Axiluriin niin sitä voi ottaa huoletta 30 tai 10 kerralla - FENBENDAZOL ei ole myrkyllistä ihmisille eikä edes aiheuta pahaa oloa. Axiluria myydään nyt myös 20 tabletin paketeissa - kuuria varten saat Axilurit n. 75 eurolla.

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D